Je gelooft het misschien niet maar vroeger was er geen sportkleding. Wanneer de mannen een sport gingen beoefenen droegen ze een variant van een overhemd. Tot 1939 werd tennis gespeeld in een overhemd met lange mouwen. René Lacoste is de bedenker van de Poloshirts. Inmiddels kent iedereen hem. René vond die variant op dat overhemd maar helemaal niks. In 1933 had René voor zichzelf een sportief kledingstuk ontworpen waarin hij voortaan zou gaan tennissen. En of dat een succes werd. In het eerste jaar dat de Poloshirts verkocht werden waren er ongeveer 300.000 Poloshirts geproduceerd.

Stijltips

Hier krijg je wat stijl tips voor het dragen van je Poloshirt. Je Poloshirt hoort getailleerd te vallen en mag niet te strak zitten. Het Poloshirt mag op zijn langst halverwege de rits van je broek vallen. Draag geen onder shirt onder je Poloshirt. Dit komt de pasvorm van je Poloshirt niet ten goede. De sportieve stijl gaat hiermee verloren. Ga je een Poloshirt casual dragen dan hoef je het Poloshirt niet in je broek te stoppen of de knopen dicht te doen. Dit is wel weer netter als je het Poloshirt in combinatie met een pantalon of chino draagt. Zo mag je het Poloshirt ook dragen als je er een colbertje over draagt. Met deze stijltips weet je zeker dat je modieus de deur uitloopt.

Poloshirts in de mooiste kleuren van de regenboog

In de eerste instantie werd het Poloshirt ontworpen als sportshirt voor golf of tennis. Daarom kwam je meestal dan ook de hagelwitte Poloshirts op de markt tegen. Dat is tegenwoordig wel veranderd. Poloshirts in de mooiste kleuren van de regenboog kun je nu vinden. Welke kleur Poloshirt het beste bij jou past dat bepaal je natuurlijk zelf.  Wanneer je dan zo’n stijlvol Poloshirt hebt gevonden naar jouw zin, dan kun je het Poloshirt natuurlijk op de juiste manier dragen.