Je hebt ze genoeg hoor van die tieners of jonge twintigers die nog voor elke uitgave bij hun ouders aanbellen voor geld. Voor de wat meer zelfstandige jong volwassenen is er maar één oplossing en dat is werken voor je geld! Gelukkig zijn er voor studenten hele bureaus die studenten werk aan bieden. De planning is vaak een helse baan voor dit soort bureaus omdat de studenten zich om een zucht en een scheet afmelden. Het aanbod is heel divers gelukkig. Je kan bijvoorbeeld in de horeca gaan werken of als service medewerkers aan de slag. Veel knappe meiden kiezen er voor om als hostess te gaan werken

Studentenwerk op festivals

Toen ik nog student was en nog geen full time baan had was ik vaak te vinden op festivals. Om te werken wel te verstaan natuurlijk. Ik was zelf een echte horecatijger. Ik stond met een team achter de bar en was dan verantwoordelijk voor of de uitgifte van drank aan bezoekers of het inschenken en klaar zetten van drank voor uitgifte. Bizar hoeveel alcohol maar ook hoeveel water er op zo’n festival doorheen gaat.

Merchandise kraampjes op festivals

Bedrijfscadeautjes zoals keycords, sleutelhangers, mokken, bekers en dit soort gepersonaliseerde spullen zijn overal op internet te vinden. Je kunt ze nu ook vaak op festivals vinden bij de merchandise kraam. Als ik dan op een festivalletje rondloop snap ik daar niks van. Dat je een shirt van een festival koopt vind ik al lastig te bevatten maar dat iemand met een keycord of beker van Awakenings Festival gaat rond lopen daar snap ik echt niks van. Maar goed ook hier kun je je geld verdienen als student of naast je vaste baan door op festivals achter zo’n kraam deze meuk te verkopen. Lijkt mij een prima manier om de sfeer van een festival gratis mee te nemen en tegelijk een zakcentje te verdienen.